Nyheter från Sverige

15.03.2019

Pilloxa inleder samarbete med Bayer

Nu inleder svenska företaget Pilloxa ett samarbete med Bayer. Pilloxa hjälper patienter att ta sin medicin i tid med hjälp av en app som är kopplad till en smart läkemedelsdosett. Att patienter glömmer sin medicin leder till tusentals dödsfall och miljardkostnader för samhället varje år. mer
09.08.2018

Tomer Feffer ny VD för Bayer i Sverige

Den 1 augusti tillträdde Tomer Feffer som ansvarig för Bayer i Sverige och för Bayers läkemedelsdivision i Skandinavien. Han kommer närmast som VD för Bayer i Israel. mer
07.05.2018

Bayer flyttar in på Karolinska Institutets Campus

Ett av världens ledande life science-företag, Bayer, har beslutat att flytta in på Karolinska Institutets Campus i Solna. Det kan ses som en symbol för ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen och kan vara av betydelse för Stockholms attraktionskraft.

mer
02.05.2018

Bayer and Norrsken in partnership to conquer hugest challenges facing humanity

Leaps by Bayer and Norrsken join forces to solve global challenges related to health and nutrition. The partnership involves collaboration locally in Sweden as well as globally, including a potential expansion of Norrsken’s global presence to support social impact entrepreneurs.

mer
05.04.2018

Polska läkare besöker svenska barnmorske- och ungdomsmottagningar

I mitten av april kommer ett 30-tal polska läkare till Karolinska sjukhuset för att studera hur Sverige arbetar med preventivmedel och kvinnohälsa. Besöket syftar till att öka kunskaperna och stärka den kollegiala relationen.

mer
14.03.2018

Coala Life gästade Bayer och undersökte våra hjärtan

I fredags fick Bayer besök av Coala Life, ett innovativt startupföretag som vi samarbetar med inom hjärtvård. Intresset var stort för att testa hjärtrytmen bland medarbetarna.

mer
02.03.2018

Hållbar prevention ger ökad frihet för Världens kvinnor

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) saknar mer än 200 miljoner kvinnor tillgång till preventivmedel, främst i utvecklingsländerna. Detta trots att efterfrågan är stor och stadigt ökar.

mer
27.02.2018

Future of Life – Bootcamp med Bayer

Hur kommer livet att vara i framtiden? Det ska studenter från fem olika universitet och högskolor i Stockholm undersöka vid en bootcamp, en slags Mashup, i april. Stockholm School of Entrepreneurship är arrangörer tillsammans med Bayer.

mer
23.02.2018

Bayer stöttar volontärarbete i Tanzania

Genom programmet Bayer Role Model fick Khairat Carlo Omar möjlighet att utveckla sitt volontärarbete i Tanzania. Under sex månader var hon på två barnhem och hon fortsätter med stöd från Bayer bidra till en lite rättvisare värld.

mer
03.01.2018

Klargörande kring utredning om kopparspiraler

Med anledning av den senaste tidens medierapportering om biverkningar av kopparspiraler vill Bayer klargöra hanteringen och förmedla fakta om produkten.

mer