Stöd till föräldralösa och utsatta barn i Lettland

Bayer stöttar SOS Barnby Valmiera

Trygghet och nya möjligheter

Det är viktigt för Bayer Nordic att stötta lokalt i de länder  vi är representarede i. Därför har Bayer i Norden valt att stötta SOS barnby Valmiera i Lettland, som är det fattigste landet i Bayers nordiska region, som även omfattar Baltikum. Stödet har stor betydelse för de 66 barn, som bor i barnbyn i Valmiera, och är med om att se till så att barnen får en utbildning, ett hem och en barndom, som är trygg.

En ny start på livet

SOS barnby i Valmiera har stort behov av hjälp eftersom Lettland är ett av de fattigaste länderna i EU. Här har de sociala myndighederna inte resurser för att hjälpa de många barn, som växer upp i utsatta familjer.

SOS barnby i Valmiera är med om att förbättra framtidsutsikterna för de 66 barn som bor i barnbyn. De får en ny start på livet med trygghet i en familj där vardagen bjuder på daglig skolgång och en familj att komma hem till. Livet i barnbyn  i Valmiera präglas av många nya möligheter för barnen att utveckla sina kreativa sidor, sporta ochåka på sommarläger.

SOS valmiera

Om SOS Barnbyar
SOS Barnbyar arbetar långsiktigt med föräldralösa och udsatta barns utveckling i barnbyar över hela välden. De ger var dag föräldralösa och utsatta barn en barndom med en trygg familj, ett hem och en utbildning. Resultatet blir livsglada och resursstarka männeskor. SOS Barnbyar stiftades 1949 och har i dag över 500 barnbyar i 133 länder.